CO₂ beprijzing verwacht voor transport in de sport- en fashionbranche - FGHS Logistiek

Nieuws

04/02 - CO₂ beprijzing verwacht voor transport in de sport- en fashionbranche

De Europese Unie is voornemens om aan het huidige Emission Trading Sytem (ETS) ook transport toe te voegen. Daarnaast is Duitsland sinds 1 januari 2021 gestart met het beprijzen van CO₂-uitstoot van transport. Wat voor effecten kunnen we verwachten van deze ontwikkelingen? Hoe gaat dit de supply chain in de komende tijd beïnvloeden? -BRON Sustaining Suppy Chains-

Bedrijven met een hoge CO₂-uitstoot zullen binnenkort CO₂ belasting moeten betalen. Dit zal bedrijven stimuleren te investeren in verduurzaming om zo snel groener en duurzamer te worden. Met deze introductie van CO₂ belasting in de komende jaren is het voor elk bedrijf steeds belangrijker om te weten waar het staat en hoe het verbeterd kan worden.

FGHS Logistiek heeft samen met de IAF een uniek logistiek concept ontwikkeld ‘CO₂ Improve’, met als doel de logistieke CO₂ footprint van elk bedrijf in de sport-, mode- en textielindustrie te verlagen. CO₂ Improve helpt bedrijven bij het berekenen, analyseren én verbeteren van de CO₂ footprint van logistieke activiteiten. De uitkomsten van de CO₂ analyse kunnen gebruikt worden voor officiële rapportages en doeleinden.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw bedrijf om CO₂-emissies te reduceren? Laat het ons weten via info@fghslogistiek.nl of vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact op.

Lees hier meer over verwachte CO₂ beprijzing


Gratis Logistieke Scan