FGHS Logistiek komt met uniek concept om CO₂ footprint te verlagen - FGHS Logistiek

Nieuws

10/06 - FGHS Logistiek komt met uniek concept om CO₂ footprint te verlagen

In de sport-, mode- en textielindustrie gaan we snel naar een wereldwijde duurzaamheidsstandaard. Steeds meer bedrijven stellen duurzaamheideisen op, waaraan merken moeten voldoen. Zo komt Zalando binnenkort met een verplichte duurzaamheidsbeoordeling van alle merken op hun platform.

Ook over duurzame logistiek komen vele berichten voorbij. Over CO₂-compensatie, stikstofuitstoot van het vrachtverkeer tot aan de introductie van CO₂ belasting in de komende jaren.

Bedrijven zijn genoodzaakt om snel groener en duurzamer te worden, de druk van consumenten, overheid en NGO’s neemt toe, maar op individuele basis is het moeilijk om de CO₂ footprint van ieder bedrijf te verbeteren. Er wordt veel aandacht besteed aan monitoring- en compensatie initiatieven, maar het leidt niet tot de vereiste CO₂ reducties. De sleutel ligt in samenwerken en het bundelen van vervoerstromen.

Door de snelle groei van de aandacht voor duurzame logistiek, heeft FGHS Logistiek samen met de IAF een uniek logistiek concept ontwikkeld om de CO₂ footprint van elk bedrijf in de Europese mode-, textiel- en sportindustrie te verlagen.

Wij zullen u hier zeer binnenkort meer over laten weten. Mocht al u interesse hebben in de initiatieven, om te werken aan een duurzamere logistiek voor uw bedrijf, dan nodigen we u graag uit contact met ons op te nemen.


Gratis Logistieke Scan