De Amerikaanse markt betreden? FGHS Logistiek helpt hierbij! - FGHS Logistiek

Nieuws

06/05 - De Amerikaanse markt betreden? FGHS Logistiek helpt hierbij!

De Amerikaanse markt biedt vele kansen voor Nederlandse sport-, mode- en textielbedrijven die willen uitbreiden naar internationale markten. Het betreden van deze markt vereist een planning en strategie. Een cruciaal aspect is het begrijpen van de logistieke uitdagingen en het vinden van oplossingen die naadloze distributie mogelijk maken. Sinds kort werkt FGHS Logistiek samen met een Canadees-Amerikaans fulfilment bedrijf, die gespecialiseerd is in sport, mode, schoenen, accessoires en textiel.

Deze 3PL partner heeft grote kennis van importeren, duties en regelgeving. Zij beschikken over een uitgebreid netwerk van 19 warehouses verspreid over de Verenigde Staten en Canada. Dit stelt Nederlandse bedrijven in staat om hun producten dichter bij hun Amerikaanse klanten te brengen, wat resulteert in snellere leveringen. Wat deze fulfilment partner onderscheidt, is hun focus op kleine en middelgrote merken die hoofdzakelijk actief zijn in e-commerce en deels wholesale. Zij bieden schaalbare logistieke oplossingen en toegevoegde diensten, zoals Value-Added Services (VAS), zodat Nederlandse bedrijven hun producten volledig aan kunnen passen aan de eisen van de Amerikaanse markt. Een belangrijk voordeel van deze samenwerking is de vereenvoudiging van het retourproces. Door gebruik te maken van lokale fulfilmentcentra in de VS, kunnen Nederlandse bedrijven de complexiteit van retourzendingen vanuit de VS naar de EU verminderen. Dit resulteert in lagere kosten en snellere verwerkingstijden, waardoor de algehele operationele efficiëntie wordt verbeterd.

De samenwerking tussen FGHS Logistiek en een 3PL partner in de VS biedt kansen voor Nederlandse sport-, mode- en textielbedrijven om de Amerikaanse markt succesvol te betreden. Neem voor meer informatie contact op met een adviseur van FGHS Logistiek.


Gratis Logistieke Scan