Bedrijven zoals de Bijenkorf en platformen stellen duurzaamheidseisen op - FGHS Logistiek

Nieuws

14/09 - Bedrijven zoals de Bijenkorf en platformen stellen duurzaamheidseisen op

In de mode- en sportindustrie gaan we snel naar een wereldwijde duurzaamheidsstandaard. Steeds meer bedrijven stellen duurzaamheideisen op, waaraan merken moeten voldoen. Zo kwam Zalando met een verplichte duurzaamheidsbeoordeling van alle merken op hun platform.

De Bijenkorf stimuleert duurzaamheid en heeft onlangs het platform “De Toekomst is Groen” geïntroduceerd. Het doel van de Bijenkorf is dat 100% van het assortiment in 2025 uit duurzamere merken bestaat. De Bijenkorf eist van een merk dat zij een duurzaamheidsstrategie heeft en werkt aan concrete doelstellingen voor het verbeteren, zoals een vermindering van CO₂ uitstoot. Ook zal elk bedrijf in de komende jaren een officiële certificering van zijn CO₂-voetafdruk moeten hebben.

De druk neemt toe en bedrijven zijn genoodzaakt om snel groener en duurzamer te worden. Door deze snelle groei van de aandacht voor duurzame logistiek, heeft FGHS Logistiek samen met de IAF een uniek logistiek concept ontwikkeld om de CO₂ footprint van bedrijven in de mode-, textiel- en sportindustrie te verlagen; CO₂ Improve.

Het CO₂ Improve programma helpt bedrijven in de mode-, textiel- en sportindustrie om de CO₂-uitstoot van hun logistiek te meten. De emissieberekeningen worden uitgevoerd volgens het GLEC raamwerk, een internationale standaard voor emissieberekening van logistiek. Het CO₂ Improve-programma voldoet aan toekomstige normen van de officiële CO₂-voetafdrukcertificering.

Zorg ervoor dat uw bedrijf voldoet aan de duurzaamheidseisen en toekomstige EU-regelgeving. Met CO₂ Improve bent u voorbereid op alle huidige en toekomstige eisen van klanten, overheden, accountants en NGO’s.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw bedrijf om CO₂-emissies te reduceren? Laat het ons weten via info@fghslogistiek.nl of vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact op.


Gratis Logistieke Scan